Vitaalste bedrijf van Drenthe (2016) omarmt ook 8e editie De Groene 4 Mijl

Zondag 22 januari 2023 vindt de 8e editie plaats van de Groene 4 Mijl voor Bikkels. Een sportevenement, voor zowel hardlopers als wandelaars, door natuurgebied de Onlanden in Eelderwolde,

Vitaalste bedrijf van Drenthe
IT-bedrijf New Nexus mocht zich in 2016 het vitaalste bedrijf van Drenthe noemen. Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam langs om het nieuws te melden. New Nexus vertegenwoordigde Drenthe in de strijd om de landelijke titel. Het jonge IT-bedrijf kreeg van de jury de voorkeur boven de twee andere finalisten; groothandel Complies (ook uit Tynaarlo) en OIM Orthopedie uit Assen en dong nu mee naar de titel van vitaalste bedrijf van Nederland.

Directeur Richard Tapper is heel blij met de overwinning. “We doen normaal nooit mee aan dit soort wedstrijden”, legt hij uit. “Maar de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf past helemaal in ons straatje. Sociaal ondernemerschap staat bij ons heel hoog in het vaandel. Het is cruciaal dat je als werkgever niet alleen goed voor jezelf en je bedrijf zorgt, maar ook voor je directe en indirecte omgeving.”

Als bedrijf ondersteunen en verbeteren ze sportiviteit en gezondheid binnen en buiten New Nexus. Medewerkers van New Nexus mogen de helft van de winst verdelen over een breed scala van doelen. Deze hebben vaak direct of indirect met vitaliteit te maken. Vanuit deze gedachte omarmt New Nexus ook de Groene 4 Mijl, welke praktisch door de achtertuin van het in Tynaarlo gelegen bedrijf loopt.

Samenwerking De Groene 4 Mijl
Mede door de steun van New Nexus wordt de Groene 4 Mijl al jarenlang mogelijk gemaakt. Naast het stimuleren van de sportparticipatie onder de eigen medewerkers, wil New Nexus een voorbeeld zijn voor andere bedrijven om ook deel te nemen aan de Groene 4 Mijl. Deelname draait niet alleen om het neerzetten van een sportieve prestatie op de dag zelf, maar ook om het gezamenlijk toeleven naar een unieke beleving als team, het overwinnen van de kou en er een dag van maken om nooit meer te vergeten!

De groene gedachte van het evenement uit zich zowel in het (hard)lopen door een prachtig natuurgebied, als in het inzamelen van een mooi bedrag wat ten goede komt van de natuur. Naast de euro die van iedere inschrijving naar Natuurmonumenten gaat, kunnen deelnemers en bedrijven ook kiezen voor een eenmalige vrijwillige bijdrage om daarmee de totale opbrengst voor Natuurmonumenten te vergroten: “zorgen voor je directe en indirecte omgeving.”

Meer informatie over New Nexus en De Groene 4 Mijl is te vinden op: newnexus.nl