Deelnemers info

De Groene 4 Mijl is de groenste winterloop van Noord-Nederland.

Hardlopend of wandelend leg je 6,4 kilometer af, voor en door de natuur. Het parcours is afwisselend verhard en onverhard, met als onverharde ondergronden zandpaden en grasdijken. De focus van je deelname ligt niet op de prestatie, maar op het beleven van de natuur. De Groene 4 Mijl heeft geen formele tijdsregistratie. Je eigen registratie gebruiken mag natuurlijk! Plezier is een andere karakteristiek: hoe koud, warm, modderig, nat en zwaar het ook is, de deelnemers van de Groene 4 Mijl blijven lachen.

Aan de Groene 4 Mijl is het mogelijk om individueel deel te nemen,  als hardloper of wandelaar, maar ook als bedrijven team. 

STARTTIJDENONDERDELEN
09:30 uurWandelen
Vanaf 10:00 uurBedrijven teams
10.30 t/m 12.00 uurIndividuele lopers
13.00 uurEinde programma

JE START TIJDENS DE GROENE 4 MIJL

– In verschillende series
– Om de 5 of 10 minuten
– In kleine groepen
– Kies je starttijd bij je online inschrijving!

HARDLOPEN

Tijdens de groene 4 mijl kun je hardlopend 6,4 kilometer afleggen, voor en door de natuur. Het parcours is afwisselend verhard en onverhard, met als onverharde ondergronden zandpaden en grasdijken. De focus van je deelname ligt niet op de prestatie, maar op het beleven van de natuur. De Groene 4 Mijl heeft geen formele tijdsregistratie. Plezier is een andere karakteristiek: hoe koud en zwaar het ook is, de deelnemers van de Groene 4 Mijl blijven lachen.

JE INSCHRIJVING IS INCLUSIEF

 • Startbewijs De Groene 4 Mijl
 • Gratis parkeren
 • Een warming-up
 • Onwijs mooie route
 • Een unieke medaille na afloop
 • Water en fruit bij de finish
 • Fantastische ervaring voor het leven
 • Donatie aan Natuurmonumenten

Schrijf je voor 1 januari 2023 in?
Dan ontvang je je startbewijs met daarop je voornaam per post toegestuurd!

STARTTIJDENONDERDELENPRIJZEN Fase 1PRIJZEN Fase 2 (vanaf 15-12)
Vol:
10.30 uur
10.40 uur
10.50 uur
11.00 uur

Nu geopend:
11.10 uur
11.20 uur
11.30 uur

Nog niet geopend:

11.40 uur
11.50 uur
12.00 uur

Individuele hardlopers€15,90€17,50

WANDELEN

Naast hardlopend deelnemen is het ook mogelijk om De Groene 4 Mijl te wandelen. Het parcours is nagenoeg gelijk aan die voor de hardlopers. Als wandelaar heb je de optie om een een klein stuk extra te lopen zodat je de uitkijktoren kunt beklimmen om uit te kijken over de prachtige Onlanden. Wandelaars ontvangen uiteraard net als de hardlopers een eigen startbewijs en een aandenken bij de finish!

JE INSCHRIJVING IS INCLUSIEF

  • Startbewijs De Groene 4 Mijl
  • Gratis parkeren
  • Een warming-up
  • Onwijs mooie route
  • Een unieke medaille na afloop
  • Water en fruit bij de finish
  • Fantastische ervaring voor het leven
  • Donatie aan Natuurmonumenten

Schrijf je voor 1 januari 2023 in?
Dan ontvang je je startbewijs met daarop je voornaam per post toegestuurd!

STARTTIJDENONDERDELENPRIJZEN Fase 1PRIJZEN Fase 2 (vanaf 15-12)
09.30 uurWandelaars€15,90€17,50

Bedrijventeams

Doe mee aan deze sportieve en uitdagende manier van teambuilding met je bedrijventeam. Loop gezamenlijk door de natuur en maak er een dag van om nooit meer te vergeten! Uiteraard mag het team aangevuld worden met (zaken)relaties: aan jullie als bedrijf de keuze. De sportieve uitdaging voor echte teambuilding!

Wat kost het en wat hoort erbij?

Het afnemen van een bedrijfspakket kost €475 *. Een bedrijfspakket bestaat uit:

 • Maximaal 10 startbewijzen
 • een startnummer met bedrijfsnaam voor iedere deelnemer
 • een  unieke groene 4 mijl 2023 medaille voor iedereen aan de finish
 • mooie on- en offroad route door de natuur
 • een finish drankje en fruit voor iedere deelnemer
 • garderobe (eigen risico)
 • donatie aan Natuurmonumenten
 • (indien mogelijk ivm maatregelen COVID-19) afsluiten met een borrel op locatie bij Van Der Valk Groningen – Hoogkerk
  (optioneel met een op maat gemaakt arrangement)
 • optioneel plaatsen van promotiemateriaal tijdens het evenement
 • logo bedrijf op de website
STARTTIJDENONDERDELENPRIJZEN Fase 1PRIJZEN Fase 2
Op basis van beschikbaarheid:
10.00 uur
10.10 uur
10.20 uur
Bedrijventeams€475n.v.t.

Inschrijftermijn

Het aanmelden van een bedrijventeam kan tot 1 januari 2023. Het doorgeven van de deelnemers in een team kan tot en met 10 januari 2023. Bij het afnemen van een bedrijfspakket wordt 1 contactpersoon opgegeven, die verantwoordelijk is voor zowel het invoeren van de deelnemers als de facturatie.

*Bovenstaande pakketprijs is exclusief 21% BTW

Bedrijventeams

Hoe kom ik naar de Onlanderij? En waar kan ik parkeren?

ROUTE NAAR DE ONLANDERIJ

De Onlanderij, waar de start & finish plaats vinden, is te bereiken met zowel de auto, als het openbaar vervoer en de fiets. Omdat wij een zo’n groen mogelijk evenement neer willen zetten verzoeken wij zowel de deelnemers als de toeschouwers om indien mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Ook gezien het het grote aantal deelnemers en verwachte bezoekers adviseren wij om met het openbaar vervoer of de fiets naar de Onlanderij te komen. Fietsen kunnen op het aangewezen terrein bij OBS Ter Borch (Borchsingel 41, 9766 PP Eelderwolde) geparkeerd worden. Vanaf hier loop je als deelnemer met je spullen naar de Onlanderij, alwaar je je spullen op vertoon van je startbewijs (op eigen risico) kwijt kunt in de garderobe.

Voor de auto’s is een groot parkeerterrein beschikbaar bij de Hoornseplas waar automobilisten gratis kunnen parkeren. Vanaf de Paterswoldseweg/ Groningerweg wordt met borden aangegeven hoe je bij de parkeerplaats komt en waar je langs loopt om bij de start te komen. Ook de fiets en looproutes naar de Onlanderij zijn aangegeven.

Parkeerplaats Hoornseplas

Vanaf de Groningerweg afslaan richting Kaap Hoorn:

Achterom

9766 EELDERWOLDE

Link naar google maps: klik hier

(looptijd naar de Onlanderij ca. 12 minuten)

Openbaar Vervoer:

De Onlanderij is vanaf het Centraal Station gemakkelijk te bereiken met de bus (lijn 2 richting Eelde – Airport) Je kunt uitstappen bij bushalte Elsborgpad. Vanaf daar is het nog ca. 5 minuten lopen naar de Onlanderij. Plan jouw volledige reis op www.9292.nl.

De Onlanden is 4000 ha groot, waarvan Natuurmonumenten 1500 ha beheert. Dit gebied, aan de rand van Groningen, is een prachtig beekdallandschap. Tussen de beekdalen van het Eelderdiep en het Peizerdiep ligt het natte laagveengebied De Onlanden.

Dit landschap bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is volop in ontwikkeling. Voor het beheer heeft Natuurmonumenten de hulp ingeroepen van een kudde Exmoorpony’s. Dit zijn stoere oerpaardjes, die zonder problemen het hele jaar buiten kunnen blijven. Dit paardenras is echter zeldzaam geworden, waardoor deze nieuwe kudde ook kan bijdragen aan het behoud van deze bijzondere soort. Door de begrazing met de pony’s, samen met de (zomer)begrazing door 400 koeien, wordt het gebied veel afwisselender wat weer gunstig is voor de verscheidenheid aan planten en dieren. ‘We hopen hier straks bijvoorbeeld veldleeuweriken, roerdompen, paapjes, porseleinhoentjes en misschien zelfs de grauwe klauwier te zien’, aldus boswachter Bart Zwiers. Om in een deel van de aanschafkosten te voorzien organiseert Natuurmonumenten bijzondere activiteiten op De Onlanderij. Heb je in 2016 en/of in 2017 meegelopen met de Groene 4 Mijl? Dan heb je bijgedragen aan de aankoop van de kudde Exmoorpony’s.

De opbrengst voor Natuurmonumenten in 2018 en 2019 is besteed aan de aanschaf van scholingsmateriaal voor kinderen voor op de Onlanderij.

Minder wateroverlast, rijkere natuur

Overal in Nederland neemt de wateroverlast toe. Daar moeten we met z’n allen iets aan doen. Natuurmonumenten combineert het aanleggen van nieuwe natuur met waterberging. In de Peizermaden, onderdeel van De Onlanden, verkleinen we met andere organisaties de kans op ongewenste overstromingen en verrijken we tegelijkertijd de natuur. De herinrichting zorgt voor een mooier, groter, gevarieerder en ruiger natuurgebied. Er is een reële kans dat je straks de otter en de bever onder de rook van Groningen kunt bewonderen. De eerste otter heeft er inmiddels al voorzichtig z’n intrede gedaan.

GA DE UITDAGING AAN EN SCHRIJF JE IN ALS DEELNEMER VAN DE GROENE 4 MIJL VOOR BIKKELS!