Veelgestelde vragen m.b.t. corona maatregelen

1. Wat gebeurt er met mijn startbewijs als het niet doorgaat vanwege corona?

Als De Groene 4 Mijl op 12 september niet door zou gaan door corona, dan blijft je ticket geldig voor de nieuwe datum die gepland wordt. Je kunt er ook voor kiezen om je inschrijfgeld terug te krijgen. Het wordt dan binnen 4 weken na de eventdatum teruggestort. Dit is mogelijk doordat de overheid vanaf 1 juli 2021 een garantiefonds voor evenementen opricht.

2. Is er een coronaproof plan?
Dat is er! Zolang het coronavirus er is en er coronamaatregelen gehanteerd moeten worden, streven wij naar een volledig corona-proof event.. Doordat het event in de buitenlucht plaatsvindt, is het aantal benodigde aanpassingen minimaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aangepaste startprocedure met kleinere startgroepen vanuit een startvak waar deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden.

In het start- en finishgebied wordt alles extra ruim opgezet zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Het verdere programma is ook uitgekleed om drukte te voorkomen en goede doorstroming te garanderen.

3. Zijn er voorwaarden omtrent vaccineren of een coronatest?
Omdat wij een sportevenement in de buitenlucht zijn is het op dit moment voor deelnemers niet verplicht om te testen voor toegang of een vaccinatiebewijs te tonen. We vragen wel om de gezondheidscheck van de Rijksoverheid te doen en indien een van de vragen met ja is beantwoord thuis te blijven. De gezondheidscheck vindt je hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck

4. Heb je nog andere corona gerelateerde vragen?
Neem contact op door te mailen naar info@degroene4mijl.nl 

F.A.Q.

1. Tot wanneer kan ik inschrijven?
De online inschrijving is geopend tot 1 september 2021, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. Indien voor 12 augustus 2021 ingeschreven, wordt het startnummer voorzien van voornaam van de deelnemer.

2. Is er een minimum/maximum leeftijd?
De minimale leeftijd voor individuele deelname is 12 jaar. Kinderen van 6 – 12 jaar kunnen deelnemen aan de familierun onder begeleiding van een ouder/verzorger met de minimale leeftijd van 18 jaar.

3. Kan ik mij met een groep inschrijven?
Ja dit kan. Neem contact op met de organisatie voor de mogelijkheden via het contactformulier.

4. Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?
Like onze Facebook pagina of volg ons op Instagram en je blijft op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

5. Hoe krijg ik mijn startbewijs?
Je startbewijs ontvang je in de week voor het evenement via de post op het door jou opgegeven adres. Als je na 15 augustus hebt ingeschreven, dan haal je je startbewijs op de dag van het evenement af op de Onlanderij. In de bevestigingsmail staat een link waarmee je je inschrijving (zoals je adres) kosteloos kunt wijzigen tot 15 augustus 2021.

6. Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Als je niet meer mee kunt doen aan de groene 4 mijl kun je je startbewijs tot 12 augustus 2021 kosteloos over zetten op een andere naam. Dit doe je eenvoudig via de link die is opgenomen in je bevestigingsmail. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.

7. Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?
Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt dien je dit voor 12 augustus 2021 zelf te wijzigen via de link in je bevestigingsmail. Als de wijziging voor deze datum wordt doorgevoerd kunnen wij ook de aangepaste naam nog op het startnummer drukken.

8. Hoeveel kilometer is het?
De groene 4 mijl is ongeveer 6,4 kilometer. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een van de wandelroute van 6,4 kilometer.

9. Wat voor kleren moet ik aan?
Het is aan jezelf of je in sportkleren deelneemt of een kekke outfit aantrekt. Houd er rekening mee dat de ondergrond zowel verhard als onverhard is. De onverharde gedeeltes kunnen bij afhankelijk van de weersomstandigheden erg modderig zijn.

10. Kan ik er met het openbaar vervoer komen?
Plan je reis via www.9292.nl met als bestemming Madijk 1 in Eelderwolde. Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte (Elsborgpad Eelderwolde) is het een aantal minuten lopen naar de plek van bestemming.

11. Is er parkeergelegenheid aanwezig?
Parkeren is mogelijk bij de nabijgelegen Hoornseplas (Achterom, 9766 Eelderwolde). Vanaf deze parkeerplaatsen is het ongeveer 12 minuten lopen naar Madijk 1.  Fietsen kunnen op het aangewezen terrein bij OBS Ter Borch (Borchsingel 41, 9766 PP Eelderwolde) geparkeerd worden. Vanaf hier loop je als deelnemer met je spullen naar de Onlanderij, alwaar je je spullen op vertoon van je startbewijs (op eigen risico) kwijt kunt in de garderobe.

12. Is er eten en drinken aanwezig?
Op het start/finish terrein bij de Onlanderij is afhankelijk van de corona maatregelen gelegenheid om koffie/thee/ fris en wat te eten te kopen. Na afloop ontvangt iedere deelnemer bij de finish water en fruit.

13. Kan ik toeschouwers meenemen?
Toeschouwers zijn (afhankelijk van de corona maatregelen) welkom op de start en finish locatie, Madijk 1 in Eelderwolde. Rondom de locatie zijn allerlei  activiteiten voor kinderen georganiseerd door Natuurmonumenten. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om de deelnemers langs de route aan te moedigen.

GA DE UITDAGING AAN EN SCHRIJF JE IN ALS DEELNEMER VAN DE GROENE 4 MIJL VOOR BIKKELS!