De groenste winterloop van het Noorden

9e editie – zondag 26 januari 2025 (o.v.b. locatie)

DEELNEMERS INFOINSCHRIJVING OPENT IN 2024
DE GROENE 4 MIJL VOOR BIKKELS

26 januari 2025

De Groene 4 Mijl is de winterloop in Noord-Nederland voor Bikkels
Sinds 2015 verzamelen vele bikkels zich in januari bij De Onlanderij van Natuurmonumenten,  aan de Madijk 1* in Eelderwolde. Vanuit daar start De Groene 4 Mijl door het natuurgebied de Onlanden.

De Groene 4 Mijl voor Bikkels draait om het beleven van de natuur. Plezier is een andere karakteristiek: hoe koud en zwaar het ook is, de deelnemers van de Groene 4 Mijl blijven lachenlaat die groene 4 mijl maar komen!

Niet zo’n hardloper of wandelaar? Rondom De Onlanderij, waar de start en finish plaats vindt, zijn (mits de corona-maatregelen het toelaten) in samenwerking met Natuurmonumenten allerlei winterse activiteiten voor kinderen en diverse heerlijke versnaperingen verkrijgbaar.

*(navigatie: Borchsingel Eelderwolde).

Onze partners & vrienden

De Groene 4 Mijl is voor bikkels in alle soorten en maten. Van jong tot oud, van hardloper tot wandelaar. Het parcours is voor iedere deelnemer hetzelfde, waarbij de wandelaars de optie hebben om een kleine zijstap te maken door de uitkijktoren te beklimmen.

Het landschap van de Onlanden bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is volop in ontwikkeling. Voor het beheer heeft Natuurmonumenten de hulp ingeroepen van een kudde Exmoorpony’s. Dit zijn stoere oerpaardjes, die zonder problemen het hele jaar buiten kunnen blijven.

Het parcours is afwisselend verhard en onverhard, met als onverharde ondergronden zandpaden en grasdijken. De focus van je deelname ligt niet op de prestatie, maar op het beleven van de natuur. De Groene 4 Mijl heeft geen formele tijdsregistratie.  Je eigen registratie gebruiken mag natuurlijk!